Yrittäjä, oletko varma että yrityksesi voi myydä palveluitaan kaikille, jotka haluaisivat niitä ostaa? Nyt viimeistään kannattaa olla hereillä, jos vuonna 2020 muuttuneen verkkolaskulain muutoksiin ei ole vielä reagoinut.
Koko Euroopan unionin alueella on tavoitteena edistää sähköisten laskujen laajaa käyttöönottoa. Verkkolaskulaki määrääkin, että julkisen sektorin instituutioiden ja niiden alihankkijoiden on lähetettävä ja vastaanotettava laskut verkkolaskuina. Lisäksi jotkut maat, kuten Suomi, ovat ottaneet käyttöön lainsäädäntöä, jonka mukaan kaikkien yritysten on pystyttävä vastaanottamaan verkkolaskuja.
Digitalisaation edistämiseksi esimerkiksi Yrityksen digitalous -hankkeen yhtenä tavoitteena on nostaa organisaatioiden välisten verkkolaskujen määrä 90 prosenttiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.
Verkkolaskutus on laskutusmuoto, joka lähettää ja vastaanottaa laskut sähköisesti. Se on nopea ja helppo tapa käsitellä asiakaslaskuja. Mutta ennen kaikkea, se on nyt välttämätöntä.
Tiesitkö, että jos yritys on pyytänyt laskua verkkolaskuna, mutta se on pyynnöstä huolimatta lähetetty muussa muodossa, yrityksen ei lain mukaan tarvitse maksaa sitä?
Käymme läpi usein kysytyt kysymykset verkkolaskutusta koskien, esimerkiksi:
✔️ Mitkä laskut ovat verkkolaskuja ( ja mitkä eivät)
✔️ Mitä verkkolaskun lähetys käytännössä vaatii
✔️ Mitä tietoja verkkolaskulla tulee olla ja mistä kyseiset tiedot saa
👉 Lue pienyrittäjän opas verkkolaskutukseen täältä!
Voidaksesi lähettää verkkolaskuja, tulee käytössäsi olla verkkolaskutuksen mahdollistava järjestelmä. Erityisesti pienyrittäjälle sopiva ratkaisu on Uuva Cloud, palvelu joka mahdollistaa laskujen lähetyksen sekä maksujen seurannan ja tarvittaessa myös perinnän.
Uuva Cloud-palvelun käyttö on varsin edullista; saat 30 päivän maksuttoman testijakson ( maksat vain lähettämiesi laskujen transaktiomaksut) ja tämän jälkeen voit valita sinulle sopivan paketin. Valitse joko Basic ( 8,99€/kk) tai Pro (11,99€/kk). Tarkemman hinnaston löydät täältä.
Investointi verkkolaskutuksen mahdollistavaan järjestelmään maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin tehokkuuden ja kustannussäästöjen muodossa. Verkkolaskutus on etu, joka kannattaa hyödyntää - se ei ainoastaan auta sinua pysymään mukana digitaalisessa maailmassa, vaan myös säästää aikaa ja rahaa päivittäisessä liiketoiminnassasi.