Urheilijayhteistyö — Milla Mäkelä, Mäkelä Racing Team

Milla varikolla haastattelussa

Uuva tukee Millaa 2020

Olemme aloittaneet urheilijayhteistyön kilpa-autoilija Milla Mäkelän kanssa. Kysyimme Millalta yhteistyön alkajaisiksi 10 kiperää kysymystä.  Pidemmittä puheitta annetaankin Millan kertoa meille hieman itsestään ja mietteistään menevää kautta ajatellen.

Kertoisitko meille vähän itsestäsi?

Olen Milla Mäkelä, 27 vuotta, kotoisin Rantsilasta Siikalatvalta. Nykyisin työskentelen talvet Muoniossa ajoneuvojen talvitestauksessa insinöörinä ja kesät vietän Siikalatvalla kilpa-autotehtaallamme sekä oman auton parissa että uusien Mtec Crosskartien valmistuksessa apuna. Moottoriurheilun lisäksi harrastan salibandyä, kuntosalia, lenkkeilyä ja lumilautailua.

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?

Lapsena unelmoin siitä, että saisin tehdä töitä moottoriurheilun parissa. Ehkä ihan pienenä haaveilin jostain F1-kuskin urasta, mutta aika pian harrastaessa huomasin, että autourheilussa on niin paljon muitakin mahdollisuuksia tehdä ura: mekaanikkona, valmentajana, kisajärjestelypuolella ym.

Ketä fanitit (henkilö, bändi tms.) lapsena?

En ole koskaan ollut kova fanittamaan ketään julkisuudenhenkilöitä. Heikki Kovalainen oli esikuva, koska hän oli oman kerhon kasvatti. Kun Heikki ajoi pikkuformuloissa, kävi hän joskus meidänkin kartingkisoissa jakamassa palkintoja ja juttelemassa. Toki Kimin F1-uraa on tullut seurattua sen alusta saakka.

Mitkä ovat tavoitteesi tälle kaudelle?

Tavoitteena tällä kaudella on mitali. Viime kausi oli ensimmäinen tässä V8 Thunder -luokassa ja sijoituin viidenneksi, vain 2 pistettä pronssimitalista jääneenä. Sarjan ensimmäiset kaksi lähtöä jäivät myös ajamatta, koska ajattelimme ajaa vajaan kauden ja opetella luokkaa rauhassa tätä kautta (2020) varten. Oikeastaan kauteen lähdetään ajamaan Suomenmestaruus mielessä, mutta kaiken väriset mitalit ovat päätavoite.

Missä olet parhaimmillasi?

Yleisesti ottaen olen parhaimmillani pienen paineen alla. Töissä, ajaessa sekä salibandyä pelatessa pieni paine tuo hyvän latauksen ja keskittyminen on huomattavasti helpompaa. Toisaalta liian kovat paineet luovat herkästi liikaa latausta ja hommat menee yliyrittämiseksi. Esimerkiksi kisassa olen parhaimmillani kisan kärkipaikalla, kun auto toimii täydellisesti ja tilanne on täysin omissa käsissä, mutta jos takaa tulee kova paine lisäksi, niin virheen mahdollisuus saattaa kasvaa herkästi.

Missä olisi vielä kehitettävää?

Edelliseen kysymykseen viitaten pitäisi opetella rajoittamaan paineita, jotka asetan itselleni, jotta suoritusvarmuus ei heikkene. Huomautuksena, että olen aina itse vähiten tyytyväinen omaan suoritukseeni. Tiimi on aina kannustava ja he näkevät kisasuorituksestakin ne hyvät puolet, kun taas itse näen ensimmäisenä kisan jälkeen ne pienet virheet. Yleensä parin tunnin päästä se kakkospaikkakin alkaa tuntua kuitenkin ihan hyvältä 😉

Mikä on urasi hienoin hetki / hienoimmat hetket?

Urani hienoin hetki oli Formula Fordin Eurocupin aika-ajojen neljäs paikka Spa-Francorchampsin radalla. En ollut koskaan ajanut Span radalla ja harjoitusaikaa oli yksi 20 minuutin treeni. Lisäksi kisa ajettiin Tanskan sarjan säännöillä, joten rengastyyppi poikkesi aika paljon SM-sarjassa käytetyistä renkaista. Silti jätettiin veljeni Miikan kanssa 20 tanskalaista taakse aika-ajossa, kun Miikka oli paalulla ja minä neljäs

Entä mikä on suurin pettymyksesi?

Suurin pettymys tuli samoissa kisoissa. Hienon aika-ajon jälkeen ajoin ensimmäisessä kisalähdössä viidenneksi. Toisessa lähdössä taisteltiin top 5 auton ryhmässä mukana, kunnes vaihdelaatikko särkyi puolessa välissä kisaa. Laatikko laitettiin kuntoon ja kolmanteen lähtöön viimeinen lähtöruutu. Nousin parissa kierroksessa 8 sijoitusta, jonka jälkeen suuttimet tukkeutuivat ja auto ei kulkenut enää suorilla. Nilkutin ratavarikolle ja todettiin että kisa oli sitten siinä. Kerrasta poikki Eurocup-mestaruus meni täysin penkin alle hyvästä vauhdista huolimatta.

Millainen olisi täydellinen päiväsi?

Täydellinen päivä olisi aurinkoinen ja lämmin, mutta ei liian kuuma, päivä radalla. Noin 18 astetta lämmintä. Siihen vielä päälle onnistunut kisalähtö ja itsestään pakkautuvat tavarat ja illalla kotiin saunaan 😃

Mitä haluaisit sanoa Uuvan blogin lukijoille?

Tervetuloa katsomaan kisoja loppukesästä! Heti kun SM-sarjan kisat varmistuvat niin tiedotan niistä Facebook- ja Instagram-sivuillani. Ne löytyvät nimellä Milla Mäkelä Racing. Vauhdikasta kesää kaikille lukijoille! Pitäkää huoli itsestänne ja pysykää terveenä. 😊

Vauhdikkaita kuvia kisoista

Alla vielä muutama tilannekuva Millan kisoista. Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempana. Kolmessa ensimmäisessä kuvassa valokuvaaja on Pertti Kangasniemi. Muut  kolme kuvaa ovat Millan tiimin ottamia. 

Milla auto oikea kylki
Milla auto oikea etu
Milla auto oikea
Milla auto sisätila
Milla auto taka
Milla auto vasen etukylki